Persluchtfilters

Persluchtfilters

Persluchtfilters zijn een belangrijke schakel in het conditioneren van de perslucht. Er zijn 4 verschillende soorten persluchtfiters met hun speciefieke eigenschappen:

Kwaliteit G – Grof filter – algemeen

Filtert deeltjes terug tot 1 micron inclusief vloeistof, water en olie met een restwaarde tot 0,6 mg/m³ @ 21°C. Uitgerust met drukverschilmeter en een automatische condensaatlozer van het vlotter type (no-loss aftap is optioneel).

Kwaliteit H – Fijn filter Uitermate efficiënte filtering voor verwijdering van olie

Filtert deeltjes terug tot 0,01 micron inclusief vloeistof, water en olie met een restwaarde tot 0,01 mg/m³ @ 21°C (met Grade G als voorfilter). Uitgerust met drukverschilmeter en een automatische condensaatlozer van het vlotter type (no-loss aftap is optioneel).

Kwaliteit D – Stof filter – algemeen stoffilter

Filtert deeltjes terug tot 1 micron inclusief vloeistof, water en olie met een restwaarde tot 0,6 mg/m³ @ 21°C. Uitgerust met met een drukverschilmeter en een handbediende aftap. 

Kwaliteit A – oliedamp filter – Actief koolstoffilter

Voor het verwijderen van oliedampen en koolwaterstofgeur met als resultaat een maximale resterende oliegehalte van <0,003 mg/m³ (<0.003 ppm) @ 21°C (altijd een fijn filter voor het oliedamp filter monteren). 
 

Ontworpen en gebouwd voor uitzonderlijke prestaties

Met de geavanceerde persluchtfilters uit de F-Serie van Ingersoll Rand komt er minder verontreiniging in uw perslucht en zijn kritieke processen en kostbare
apparatuur beschermd. Onze filters worden aan strenge testen onderworpen en zijn gemaakt van de beste componenten voor jarenlange bedrijfszekerheid en
perslucht van een constant hoge kwaliteit.

Hogere kwaliteit

Zonder goede filtratie is er bij producten en processen die afhankelijk zijn van perslucht, sprake van meer afval, mindere kwaliteit en meer onderhoud. De F-Serie filters van Ingersoll Rand zijn het antwoord op deze problemen en zorgen dat uw persluchtsysteem in het hele gebouw schone perslucht van hoge kwaliteit levert.

Lager energieverbruik 

Een minimaal drukverlies op alle persluchtcomponenten is van groot belang voor een laag energieverbruik. De F-Serie filters van Ingersoll Rand zijn zodanig ontwikkeld dat er gedurende de levensduur van het filterelement sprake is van slechts een kleine drukval. De unieke dubbele indicator laat zien wat de lagere druk op het systeem werkelijk kost.

Betere keuze

Elk persluchtsysteem stelt unieke eisen aan de filtratie. Filters uit de F-Serie zijn verkrijgbaar in vier verschillende kwaliteiten – de serie is dan ook een totaaloplossing voor filtratie tijdens alle belangrijke persluchtprocessen.

Uitstekende filtertechnologie

 1. Gepatenteerde dubbele indicator toont de differentiaaldrukval en optimale werkefficiëntie
 2. Gepatenteerd stroominzetstuk met ronde hoeken leidt de perslucht in het filterelement, waardoor turbulentie en drukverliezen aanzienlijk beperkt worden
 3. Volledig aluminium, precisiegegoten filterhuis
  geschikt voor toepassingen bij maximaal 80°C en een maximaal toelaatbare werkdruk van 17 bar(o)
 4. In eigen beheer ontwikkelde coating aan
  binnen- en buitenzijde beschermt tegen corrosie in extreme industriële omgevingen
 5. Filterelement met roestvrijstalen gaas is bestand tegen hoge differentiaaldruk en beperkt stroomweerstand door het filterelement tot een minimum
 6. Probleemloze elementvervanging, waarbij aanraking van het element niet nodig is
 7. Etiket met tijdstrip geeft aan wanneer het element moet worden vervangen (alleen A-kwaliteit)
 8. Koperen aftap met vlotter van industriële
  kwaliteit voert opgehoopte condens en olie betrouwbaarder af dan een kunststof aftap van mindere kwaliteit (ook aftap zonder verlies en handmatige aftap leverbaar)
 9. Filterbinnenste met diepe plooi verlaagt de luchtstroomsnelheid door het filterelement waardoor de efficiëntie van filtratie wordt verbeterd en drukverliezen beperkt
 10. Uitermate efficiënte afvoerlaag voor een betere afvoer van vocht en betere chemische compatibiliteit
 11. Eenvoudige visuele uitlijning van de koppeling tussen het filterelement en -huis verzekert nauwkeurige montage

Totaaloplossing voor filtratie

Filters uit de F-Serie zijn ontwikkeld als totaaloplossing voor filtratie en staan voor perslucht van hoge kwaliteit, een laag energieverbruik en onderhoudsgemak.

De norm voor perslucht van hoge kwaliteit
Filters uit de F-Serie leveren schone perslucht van hoge kwaliteit zoals gedefinieerd in ISO 8573.1:2010 en zijn 
door een onafhankelijke derde gecertificeerd onder ISO 12500-1. De filterelementen zijn in meerdere kwaliteiten verkrijgbaar dus er is altijd een oplossing die aansluit bij uw unieke vereisten.

Door en door energiezuinig
Drukval is verantwoordelijk voor ruim driekwart 
van de eigendomskosten van een persluchtfilter. Zelfs wanneer een filterelement schoon en droog is, kan het druk onttrekken aan een persluchtsysteem, waardoor de compressor harder moet werken en de energiekosten oplopen. De luchtstroom door het filterhuis van de F-Serie beperkt turbulentie en verbetert de efficiëntie, terwijl door de diepe plooi in het element de drukval wordt beperkt. Ontworpen met onderhoud in gedachten Dankzij kenmerken, zoals het vervangen van het filterelement zonder aan te raken en visuele indicatie van de koppeling tussen het filterelement en -huis, kan een filter uit de F-Serie probleemloos worden onderhouden. Vanwege het strakke ontwerp is er minimale ruimte rond het filter vereist, waardoor de filters uit de F-Serie
kunnen worden geplaatst waar andere filters niet passen. Dankzij de lange levensduur werkt het element tot wel een jaar optimaal voordat het moet worden vervangen – dat betekent lagere eigendomskosten.*
* Hoe vaak een element moet worden vervangen, is afhankelijk van de
unieke omstandigheden van elk persluchtsysteem bij de klant.