Een goed advies is geld waard!

Een goed advies is geld waard!

De aanschafprijs is niet het enige waar u naar moet kijken. Zo zijn bijvoorbeeld ook het energie en onderhoud zeer belangrijke factoren.
Laat u adviseren welk type compressor voor uw specifieke situatie economisch het meest geschikt is en de beste prestatie levert.

De duurste componenten in de totale kosten van perslucht is energie. In feite kost energie over de levensduur van een compressor meestal meerdere keren meer dan de aanschafprijs van de compressor. Het maximaliseren van energie-efficiëntie bespaart u geld.

Schakel perslucht uit.

er zijn 168 uur per week, maar de meeste persluchtsystemen werken tussen 40-100 uur. Afhankelijk van uw ploegendienst kan het uitschakelen van uw compressoren tijdens de avonden, nachten en in het weekend uw energieverbruik tot 20% verlagen. Door een air-saver toe te passen wordt ook nog eens de tankinhoud bespaard.

Herstel bestaande lekken.

Een hoorbare luchtlekkage kan al meer dan € 800 per jaar kosten. Omdat het energie kost om perslucht te genereren, is lucht die lekt, verspild aan geld. Ongeveer Ongeveer 80% van de luchtlekken zijn niet eens hoorbaar. Bekende knelpunten zijn snelkoppelingen, luchtcilinders, slecht onderhouden perslucht gereedschap, ingedroogde slangen en push-in koppelingen.

Verlaag de druk.

Elk vermindering van één bar werkdruk verlaagt het perslucht verbruik met 7-10%.
(Een lekkage van 1 mm verbruikt bij 9 bar 91 ltr/min en bij 7 bar 73 ltr/min. Een besparing van 19%!)
Dit is ook het geval bij verbruikers zoals luchtgereedschap, maar ook bij lucht cilinders. Ook het opwekken van een te hoge werkdruk kost extra energie, elke bar omlaag bespaart ook 6%. Controleer of de systeem druk omlaag kan.

Controleer condensaatavoeren.

Condens afvoeren op timers gaan regelmatig open om condensaat af te voeren en verspillen daarbij vaak ook onnodig perslucht, de niveau gestuurde condensaat afvoeren gaan open wanneer het reservoir vol is en gaan op tijd weer dicht zodat er geen perslucht verspild wordt.

Voorkomen van drukvallen.

Zorg ervoor dat het leidingsysteem juist gedimensioneerd is zodat er niet onnodig met een te hoge druk gevoed dient te worden om op de aftappunten de juiste werkdruk over te houden. Controleer ook of de geïnstalleerde persluchtfilter op tijd vervangen worden om de kwaliteit van de perslucht op peil te houden en onnodige drukvallen te voorkomen.

Verzorg het juiste onderhoud. Het negeren van onderhoud kost meer.

Zoals met de meeste industriële machines, werkt een compressor efficiënter wanneer deze op de juiste manier wordt onderhouden. Een goed onderhoud van de compressor verlaagt de energiekosten en helpt defecten te voorkomen die resulteren in uitvaltijd en verloren productie. Bescherm uw reputatie en uw winst met goed onderhoud.

Hergebruik warmte. Perslucht maken genereert warmte – hergebruik het!

Het is een natuurkundige wet dat het comprimeren van lucht warmte afgeeft en maar liefst 90% van die warmte kan worden teruggewonnen voor gebruik tijdens uw productie. U kunt bijvoorbeeld warm water produceren voor wasruimten of warme lucht rechtstreeks naar een werkruimte, magazijn, laadperron of toegangsweg leiden. De besparingen kunnen behoorlijk oplopen.

Persluchtmeting

U kunt door ons een persluchtmeting laten doen om precies te zien wat, waar en hoe u kunt gaan besparen op uw persluchtinstallatie. We gaan dan een á twee weken bij u diverse meters plaatsen om het persluchtverbruik en het gedrag van uw installatie in kaart te brengen. Naar aanleiding hiervan kunnen wij u een advies geven hoe en hoeveel u kunt gaan besparen op uw persluchtinstallatie.

Kies de juiste compressor en toebehoren

Overcapaciteit is niet het antwoord. Het antwoord is de vereiste flow, druk en luchtkwaliteit leveren tegen de laagste overall kosten – niet meer en niet minder. Een te grote of te kleine compressorinstallatie kost u onnodig geld. Laat u daarom altijd adviseren! Een aantal punten bepalen de keuzen van de compressor:

* Benodigde druk * Benodigde capaciteit * Continu of wisselend gebruik en verbruik * beoogde efficiëntie * geluidsniveau.

Schroefcompressor

+ Een schroefcompressor is ontworpen voor intensief gebruik en bereikt het beste rendement bij gebruik in vollast.

– Bij weinig of geen continu persluchtgebruik is een schroefcompressor af te raden. Het is van belang om de capaciteit van de schroefcompressor af te stemmen op de persluchtbehoefte.

+ Een frequentie geregelde schroefcompressor is een efficiënte mogelijkheid om perslucht op te wekken naar behoefte.

Toepassing: Automatisering, productieprocessen, zandstralen, spuiterij.

Zuigercompressor

– Een zuigercompressor mag niet continu belast worden en is met name geschikt voor wisselend gebruik met eventueel kortstondige hoge afnames.

– Een zuigercompressor heeft een veel minder efficiënte koeling en het is aan te raden een zuigercompressor maximaal tot 60% te belasten.

+/- Een zuigercompressor maakt meer geluid dan een schroefcompressor tot wel 85 dB(A). Hierdoor kan een geluid gedempte compressor de oplossing zijn. Deze hebben een geluidsniveau van 61 tot 65 dB(A) wat vergelijkbaar is met een schroefcompressor

+ Een groot voordeel van een zuigercompressor is dat deze veel lagere onderhoudskosten heeft dan een schroefcompressor.

+ Een zuigercompressor is er in uitvoeringen van een maximale druk van 8 , 10, 16 of 35 bar maar ook tot 345 bar.

Toepassing: timmerwerkplaatsen, Onderhoudswerkplaatsen, garages, hobby werkplaats.

Conditionering

Is het van belang dat uw perslucht vrij van condens, vervuiling of olie. Besteed dan ook voldoende aandacht aan de keuze van een perslucht droger en bijbehorende filters. Gevolgen van verontreinigde perslucht kunnen zijn: *Roest en corrosie in gereedschappen, leidingen en uitrusting * Beschadigde instrumenten * aantasting van gelakte oppervlakken * verstopte openingen * beschadiging van eindproducten * uitval van gereedschappen.